Tahta Karıştırıcı Üretimi,  Son zamanlarda kullanıcıların en çok merak ettiği tek kullanımlık ürünlerden 'tahta karıştırıcılar nasıl üretilir' sorusu oldukça fazla merak edilmiş durumdadır.

Tahta Karıştırıcı Üretimi

Tahta Karıştırıcı Üretimi Nasıl Yapılır ?

Son zamanlarda kullanıcıların en çok merak ettiği tek kullanımlık ürünlerden 'tahta karıştırıcılar nasıl üretilir' sorusu oldukça fazla merak edilmiş durumdadır.

Tahta karıştırıcıların elinize ulaşana kadar geçen süreci kısaca özetlemek isteriz.

Tahta Karıştırıcı Üretimi Aşamaları

1 Aşama: Tahta karıştırıcı üretimi için uygun seçilen ağaçların sayısı fazla olmamakla beraber ideal ağaçlar huş, kayın ve kavak ağaçlarıdır. En sık kullanılan geçerli ağaç türleri sıcak likide dayanıklı ve deforme olmayanlardır. Bahsettiğimiz ahşap hammaddeye sahip olan ve yapıma uygun ağaç temin edilmesiyle ilk işlem başlamaktadır.


2. Aşama: Uygun ağaçların belirli ölçülerde kesilip, soyulup, tıraşlanarak sonraki aşamaya hazırlamaktır.

3. Aşama: Üretilmeye elverişli hale gelen, tıraşlanmış kabuğundan ayrılmış olan tomrukların, özel şerit makineleri yardımıyla tabaka haline getirilir. 


4. Aşama: Tabaka haline getirilen tomruklar bir sonraki aşama olan tahta karıştırıcı kalınlığında inceltilmesidir. Ağaç bu aşamada yaprak tabir edilen kalınlıktadır.

5. Aşama: Tabaka haldeki yaprak ölçüsünde bulunan tomruk, bu aşamada otomatik makinelerde istenilen boyutlarda uçları oval yuvarlatılmış köşeli kesme işlemi yapılmaktadır.

6. Aşama: Tahta karıştırıcı ağacı tabaklanıp istenilen ölçü halde kesildikten sonra otomatik makinelerde fırınlama işlemi yapılarak kurutulur. Bu aşamada en önemli olan etken kullanılan ağacın yapısı görünümü ve rengini kaybetmemek doğal yapısını korumaktır. Bu işlemi kısa yoldan sağlıksız olarak parafin ile beyazlatmak çok muteber bir iş değildir, sağlık açısından zararı olup, faydası bulunmamaktadır.


7. Aşama: Kurutma makinelerinden çıkan tahta karıştırıcılar sıra ile içerisine konulacağı paketlere makineler yardımıyla konulur. Paketler otomatik makineler ile dolumu ardından taşımada kullanılacak kolilere dizimi sağlanır.